وجود ماشین لباسشویی در هر خانه، علاوهبر راحتتر کردن پروسه شستوشوی لباسها را در پی دارد بلکه ردی از تمیزی، پاکیزگی و سرزندگی را در محیط اطراف به جای خواهد گذاشت و برعکس هرگونه خرابی یا اختلال در عملکرد آن موجب زحمت فراوان و متحمل شدن پرداخت هزینه مضاعف میشود. تعمیر لوازم خانگی بخشی تخصصی بوده که باید آن را به افراد متخصص بسپارید. حال یکی از مشکلات شایع ماشین لباسشویی عدم آبگیری درست آن است. این معضل گاهی در برندهای معتبر و مشهور لوازم خانگی مانند سامسونگ، ال جی، بوش و… نیز ممکن است اتفاق بیفتد.
درواقع ربطی به برند و مدل لباسشویی ندارد، اینها مشکلاتی هستند که بطور معمول قابل مشاهده هستند. بطور کلی دلیل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی را میتوان در چند مورد کلی بررسی کرد. بنابراین جهت رفع این مشکل و پیدا کردن دلیل آبگیری نکردن لباسشویی از خدمات ما بهره ببرید. همچنین از شما درخواست داریم ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.
چرا ماشین لباسشویی آبگیری نمیکند؟
میتوانید برای پاسخ به چرایی این سوال، تصور کنید که لباسهای کثیف زیادی بر روی هم تلنبار شده است و برای شستن آنها به سراغ ماشین لباسشویی خود میروید. اما پس از قرار دادن لباسها داخل دیگ ماشین لباسشویی و انتخاب برنامه شستشوی مناسب، سیکل شستشو شروع نشده و متوجه آبگیری کند یا در مواردی حتی عدم آبگیری لباسشویی خود میشوید. بدون شک احساس نگرانی کرده و ناراحتی شما در این موضوع قابل درک است.
با این حال درصورت اطلاع از علت نیامدن آب داخل لباسشویی میتوانید تصمیم بهتری جهت شستشو و پس از آن برای تعمیر گرفته و در برخی موارد نیز مشکل را خودتان رفع کنید. در بخشهای پیشرو مواردی را که ممکن است دلیل آبگیری نکردن لباسشویی سامسونگ، ال جی، بوش و سایر برندها باشند، ذکر کرده و راهکارهای موجود را بیان خواهیم کرد.
7 دلیل آبگیری نکردن لباسشویی
- وجود مشکل در شیلنگ ماشین لباسشویی
اولین دلیل آبگیری نکردن لباسشویی که به آن خواهیم پرداخت، این دلیل میتواند ناشی از اشکال در شیلنگ ورودی ماشین لباسشویی باشد. شیلنگ همان قطعهای است که ماشین لباسشویی را به ورودی آب خانگی وصل میکند و اجازه میدهد آب سرد یا گرم وارد مخزن ماشین لباسشویی شود. طول شیلنگ ماشین لباسشویی بسته به مدل و برند آن دارد، که بین ۱ تا ۲ متر متغیر است. درانتهای این وسیله صفحهای مشبک قرار گرفته است.
ازطریق این صفحه ماشین لباسشویی به منبع آب شهری متصل میشود. بطورکلی وظیفه این صفحه یا فیلتر جلوگیری از ورود هرگونه رسوب و مواد زائد ازجمله گردوغبار، پرز و… به شیلنگ و مخزن لباسشویی است. هرگونه پارگی، پوسیدگی، خمیدگی و یا حتی عدم اتصال درست شیلنگ موجب میشود آبگیری نکردن ماشین لباسشویی را داشته باشیم.
در این حالت که از دلیل آبگیری نکردن لباسشویی، اشکال در شیلنگ باشد، به منظور بررسی سلامت شیلنگ ماشین لباسشویی پس از اطمینان از باز بودن آب، تمام طول شیلنگ را به دقت بررسی کنید تا از تاخوردگی و خمیده بودن آن مطمئن شوید. اگر با حالتی مواجه شدید که قطرههای آب از شیلنگ نشت کرد یعنی شیلنگ سوراخ یا پوسیده شده است. در این صورت باید جهت تعویض شیلنگ اقدام کنید. اما اگر ضایعات یا گردوغباری داخل آن گیر کرده باشد باید پس از بستن شیر آب، صافی و صفحه موردنظر را کاملا تمیز نمائید.
- بررسی اتصال و میزان فشار آب شهری
حال به دلیل دوم از آبگیری نکردن میپردازیم. اگر مشکل از شیلنگ ماشین لباسشویی نبود باید به سراغ ورودی آب شهری منزل بروید و آن را نیز مورد بررسی قرار دهید. شاید اینکار بنظرتان کمی پیش پا افتاده و جزئی بنظر برسد و ضرورتی نداشته باشد. اما بعید نیست که دلیل آبگیری نکردن لباسشویی شما دقیقا ناشی از همین مورد باشد، زیرا گاهی کاربر بطور کلی فراموش میکند شیر آب را باز کند.
همچنین میزان فشار کم آب سبب میشود آب به کندی وارد مخزن لباسشویی شود درنتیجه ماشین لباسشویی قادر به کار کردن صحیح نیست. برای اطمینان از میزان فشار استاندارد آب، شیر آب را باز کنید و یک سطل یا ظرف ۱۰ لیتری زیر آن قرار دهید. در بهترین حالت این سطل باید در مدت دو دقیقه پر شود.
اگر طی این مدت ظرف پر نشد یعنی فشار آب برای عملکرد درست ماشین لباسشویی کافی نیست بنابراین جهت رفع این مشکل باید از تعمیرکار متخصص کمک بگیرید. زیرا کم بودن فشار آب مشکلساز خواهد بود. در این راستا یک نکته را فراموش نکنید؛ اگر فشار آب شهری شما زیاد است بهتر است شیر آب را تا انتها باز نکنید چرا که علاوهبر کم بودن فشار، ممکن است زیاد بودن فشار نیز به اجزاء داخلی شیر برقی ماشین لباسشویی آسیب وارد کند.
- اشکال در شیر برقی
سلونوئید یا همان شیر برقی ماشین لباسشویی درواقع قطعهای است که آب را به داخل ماشین لباسشویی هدایت میکند. این قطعه خود دارای قطعههای دیگری هم چون بوبین، فیلتر، لاستیک آببندی، دیافراگم، ترمینال، سیم پیچ و … میباشد که کارکرد صحیح هر کدام از این قطعات بهم وابسته است و سبب میشود تا عمل آبگیری در ماشین لباسشوی به درستی انجام شود. درواقع اصلیترین دلیل آبگیری نکردن لباسشویی را باید در خرابی این قطعه جستجو کرد.
همانطور که گفتیم شیر برقی علاوهبر وظیفه انتقال آب به داخل ماشین لباسشویی، ازطرفی مسئول کنترل و قطع و وصل کردن آب ورودی نیز میباشد. یعنی زمانیکه آب داخل دیگ به حد مشخصی رسید، جریان ورود توسط شیر برقی قطع خواهد شد. با این توضیحات حتما تا الان متوجه اهمیت، نقش و تاثیر این قطعه در نحوه صحیح آبگیری ماشین لباسشویی شدهاید. بنابراین اگر شیر برقی و اجزاء مرتبط با آن به دلایلی اعم از شکستگی در اثر انبساط و انقباض، یخ زدگی، ترک به دلیل فشار زیاد آب و … خراب یا معیوب شود سیکل آبگیری به درستی در ماشین لباسشویی اتفاق نخواهد افتاد.
- ایراد در سوئیچ فشار ماشین لباسشویی
سوئیچ فشار یا سوئیچ سطح آب در ماشین لباسشویی قطعهای است که میزان آب موجود در مخزن لباسشویی را اندازهگیری و سطح آن را تعیین میکند. این فرآیند هوشمند توسط قطعاتی چون هیدروستات بطور خودکار انجام میشود. هیدروستات خود به شیلنگی پلاستیکی در انتهای دیگ ماشین لباسشویی متصل است که هنگام بالا آمدن آب در دیگ، هوای داخل شیلنگ را فشردهسازی میکند. این تراکم هوا، سنسور سوئیچ سطح آب را فعال کرده و جریان آب را پس از رسیدن به حد نصاب تعیین شده، قطع میکند.
دلیل آبگیری نکردن لباسشویی گاهی به دلیل درست عمل نکردن همین چرخه درحال تکرار است. خرابی، پارگی یا نشست شیلنگ ، معیوب شدن فنر پشت پرده دیافراگم هیدروستات یا هر نوع صدمه و شکستگی مربوط به سوئیچ فشار آب عملکرد آبگیری، تخلیه و … آبگیری ماشین لباسشویی را مختل خواهد کرد. درصورتیکه به دنبال دلیل آبگیری نکردن لباسشویی در خرابی این قطعه هستید ابتدا لازم است موارد ایمنی، نکات و الزامات را جدی گرفته و لباسشویی را از برق بکشید. اگر موفق به رفع آن نشدید و نتوانستید مشکل را عیبیابی کنید حتما با متخصصین اینکار در حوزه خدماتی شمال تعمیر تماس بگیرید.
- اختلال در عملکرد تایمر و برد الکتریکی ماشین لباسشویی
پیش از هر چیز با مطالعه راهنمای خرید ماشین لباسشویی اعم از هر مدل، متوجه خواهید شد که تمامی این لباسشوییها مجهز به برد الکتریکی هستند. در واقع برد الکتریکی به عنوان مغز هوشمند و هدایت کننده ماشین لباسشویی است که فرمان عملکرد هر قطعه را بر مبنای برنامه داده شده به ماشین لباسشویی صادر میکند. توجه به هرگونه عیب و ایراد در برد الکتریکی نه فقط به دلیل آبگیری نکردن لباسشویی بلکه به دلیل احتمال از کار افتادن کلی دستگاه بسیار مورد اهمیت قرار میگیرد. از همینرو بررسیهای لازم را انجام دهید.
حال در این راستا مهمترین فرمانی که تایمر یا برد الکتریکی صادر میکند، فرمان جریان قطع و وصل شدن آب توسط شیر برقی است. از آنجایی که تمامی این فرآیند ازطریق جریان الکتریکی انجام میشود، اگر برد دستگاه ولتاژ لازم جهت صدور این فرمان را دراختیار نداشته باشد، شیر برقی نمیتواند عمل آبگیری را به درستی انجام دهد. بنابراین درصورتی که احتمال میدهید دلیل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی شما ناشی از اختلال در عملکرد صحیح برد الکتریکی است باید حین آبگیری، ولتاژ پایانههای الکتریکی را مورد بررسی قرار دهید تا درصورتی که نیاز به ولتاژ بیشتر دارد، آن را افزایش دهید.
صد البته که انجام این تست به دلیل احتمال برق گرفتگی به هیچ وجه کار شما نیست و حتما و الزاما اینکار فقط باید توسط تعمیرکار ماهر انجام شود. این مورد درمورد ماشین لباسشوییهای قدیمی که به جای برد الکتریکی دارای تایمر هستند نیز صدق میکند و بکار میآید. تنها تفاوت این دو مدل در این است که در این ماشین لباسشوییها باید ولتاژ کنتاکتهای تایمر را مورد بررسی قرار دهید.
- مسدود بودن مخزن پودر مواد شوینده
هنگام تعمیر ماشین لباسشویی، اگر تعمیرکار تشخیص دهد و به شما گفت که دلیل آبگیری نکردن لباسشویی ناشی از کثیفی و مسدود بودن سوراخهای جاپودری است تعجب نکنید. زیرا این امر طبیعی بوده و برای هرکس پیش میآید. آگاهی از نحوه عملکرد این قطعه به شما کمک میکند تا از تمیز کردن آن غافل نشوید. بدین منظور باید بدانید؛ پس از وارد شدن آب از شیر برقی به محفظه پودر ماشین لباسشویی، آب توسط سوراخهای جاپودری به شکل اسپری وارد دیگ ماشین لباسشویی میشود.
حال اگر این سوراخها کثیف یا مسدود شده باشند طبیعتا این روند طی نخواهد شد و مسیر عبور آب قطع خواهد شد و یا در حالتی با شدت بسیار کمی وارد محفظه میشود. بهترین راه برای رفع این مشکل ساده این است که ابتدا ماشین را از برق بکشید، جاپودری را خارج کرده و آن را به وسیلهای هچون فرچه تمیز کنید. همچنین درصورت شکستگی یا ترک خوردگی جاپودری لازم است قطعه نو را جایگزین قطعه آسیبدیده کنید.
- اشکال در سیمکشی برقی ماشین لباسشویی
کاملا قابل توجه است که در یک وسیله الکترونیکی سیمکشی دستگاه نقشی اساسی و پراهمیت دارد، چرا که کلیه قطعات تنها درصورتی قادر به انجام درست وظایف خود هستند که اتصال الکتریکی بین آنها بطور صحیحی برقرار باشد. بنابراین یکی از دلیل آبگیری نکردن لباسشویی را میتوان به این موضوع ربط داد. این اشکال را باید در پارگی، قطعی و یا پوسیدگی سیستم سیمکشی ماشین لباسشویی نیز جستجو کرد. علاوهبر سیمکشی، سوکتهای اتصالدهنده سیم نیز میتوانند موجب عدم آبگیری صحیح در ماشین لباسشویی شوند.
اگر مطمئن هستید که ایراد آب نگرفتن ماشین لباسشویی از این مورد میباشد، هرگز خودتان اقدام به رفع مشکل نکنید، زیرا ماشین لباسشویی وسیلهای برقی با ولتاژ بالا است و ممکن است خطرآفرین باشد. پس هرگونه اهمالکاری در کار با آن خدای نکرده عواقب مالی و جانی را در پی خواهد داشت. در این شرایط بهترین کار تماس با تکنسین متخصص و ماهر جهت رفع مشکل بوجود آمده است.
کلام پایانی
ما در این مطلب به این موضوع که دلیل آبگیری نکردن لباسشویی چه چیزی است اشاره داشتیم. طبق شواهد موجود حتی اگر شما از بهترین برند ماشین لباسشویی که مشهور و معتبرهستند نیز استفاده کنی، باز هم ممکن است در پروسه کار با این وسیله دچار مشکل شوید. همانطور که گفتیم یکی از این مشکلات رایج درخوص ماشین لباسشویی عدم آبگیری درست ماشین لباسشویی است که ما در این مقاله به ۷ دلیل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی بطورکلی و مفصل اشاره کردیم.
اشکال در شیلنگ ماشین لباسشویی، بررسی اتصال و میزان فشار شیر آب شهری، اشکال در شیر برقی یا ماشین لباسشویی، ایراد در سوئیچ فشار، عملکرد نادرست تایمر یا به عبارتی برد الکتریکی ، کثیف شدن یا انسداد جاپودری و اشکال در سیمکشی الکتریکی ماشین لباسشویی از جمله مهمترین علتهای بررسی شده در این مقاله در راستای موضوع بودند. درصورت بروز هریک از این موارد تنها راهکار درست و اصولی مراجعه به تعمیرکار متخصص و درخواست کمک از آنها است.
ارتباط با ما
برای اطلاع بیشتر از خدمات ارائه دهنده ما در مجموعه شمال تعمیر و همچنین به ثبت رساندن درخواستهای خود، جهت تعمیرات، نصب لوازم خانگی و… میتوانید ازطریق راههای ارتباطی که برای شما درنظر گرفته شده است، با ما همراه باشید.