علت قطع نکردن آبگیری لباسشویی

امروزه ماشین لباسشویی یکی‌از مهم‌ترین لوازم خانگی منزل محسوب می‌شود؛ اما همان‌طور که می‌دانید قیمت این دستگاه آنچنان ارزان نیست و درصورت خرابی، هزینه‌ی تعمیر آن زیاده و دردسرساز خواهد بود؛ بنابراین باید تا جای ممکن از وقوع هرگونه خرابی در آن جلوگیری کنید.

درواقع اگر برخی نکات و دستورالعمل‌ها را به‌طور مداوم رعایت و از دستگاهتان به خوبی مراقبت کنید، می‌توانید باعث افزایش عمر ماشین لباسشویی و بهبود عملکرد آن در فرآیند شستشو شوید. به‌طور کلی، تمامی ماشین‌های لباسشویی کارکرد و هدف یکسانی دارند.

اینگونه است که در ابتدا، فرایند آبگیری را آغاز می‌کنند؛ اما در برخی مواقع، نقص فنی و اختلالات به‌وجود آمده سبب می‌شود که فرایند یاد شده به‌درستی کار نکند و متعاقباً آبگیری لباس‌ها ساعت‌ها طول بکشد. عوامل متعددی وجود دارد که باعث قطع نشدن آب ماشین لباسشویی می‌شوند. حال برای درک بهتر این موضوع در این مقاله  به توضیح کامل آن‌ها و علت قطع نکردن آبگیری لباسشویی خواهیم پرداخت.

همچنین لازم است توجه داشته باشید که تعمیر ماشین لباسشویی کار آسانی نیست و پیشنهاد می‌شود که فقط بعضی از موارد ساده و جزئی که تخصصی نیستند را انجام دهید و بقیه موارد حساس و پیچیده که از نواقص فنی هستند را به متخصصان ماهر در زمینه تعمیر لوازم خانگی بسپارید.

علت قطع نکردن آبگیری لباسشویی چیست؟

این اتفاق ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که هنگام استفاده از ماشین لباسشویی، متوجه آبگیری زیاد و قطع نشدن آب در آن شوید. در این حالت حتی کشیدن دوشاخه دستگاه از پریز برق هم مانع از ورود آب به داخل لباسشویی نمی‌شود. پس این روش را انتخاب نکنید. طبیعتاً در چنین حالتی آب از دستگاه سرریز و منجر به مشکلات متعددی ازجمله بهم ریختن اوضاع و خراب شدن دستگاه می‌شود.

علت قطع نکردن آبگیری لباسشویی
علت قطع نکردن آبگیری لباسشویی

حال از دلایل متوقف نشدن آبگیری لباسشویی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خرابی شیر ورودی آب
  • ایراد در برد اصلی دستگاه
  • اشکال در سنسورهای تشخیص میزان آب
  • تنظیم نبودن ارتفاع شیلنگ تخلیه آب
  • مشکل در هیدروستات دستگاه
  • ایراد در پمپ تخلیه آب

این دلایل ممکن است به‌صورت مداوم اتفاق بیوفتد. از همین‌رو برای اطلاع بیشتر در ادامه به بررسی هر یک از علت‌ قطع نکردن آبگیری لباسشویی خواهیم پرداخت.

  • خرابی شیر ورودی اب یا شیر برقی

یکی از علت‌های رایج در متوقف نشدن عملیات آبگیری لباسشویی می‌تواند به خرابی شیر ورودی مربوط باشد. شیر ورودی آب لباسشویی که در مواقعی شیر برقی هم نامیده می‌شود، وظیفه پر‌کردن دستگاه از آب سرد یا گرم را برعهده دارد. درواقع قطعه‌ای که با استفاده از سلونوئیدهای الکتریکی، توسط برد الکترونیکی و سوئیچ سطح آب کنترل می‌شود، به این بخش برمی‌گردد. برای این کار، ابتدا جریان توسط تایمر یا برد به سوئیچ سطح آب و سپس به سلونوئیدهای قرار گرفته در شیر برقی می‌رسد تا باز و بسته شود.

در‌صورت معیوب بودن یا وجود هر نوع اختلال در شیر برقی، ممکن است حین آبگیری دستور بسته شدن به سلونوئیدها صادر نشود و برای برطرف کردن این مشکل بهتر است شیر برقی در این میان تعویض گردد. جمع شدن آب تمیز داخل آبکش لباسشویی خاموش و آب‌ریزی در پشت دستگاه از نشانه‌های معیوب بودن این قطعه است که منجر به علت قطع نکردن آبگیری لباسشویی می‌شود.

به‌طورکلی تعویض شیر برقی راهکار ساده‌ای است که می‌تواند در چنین شرایطی، مشکل دستگاه را که بر پایه علت قطع نکردن ابگیری لباسشویی است را کاملا برطرف کند. برای تشخیص معیوب بودن شیر، لباسشویی را از برق بکشید، اگر دیدید که همچنان آبگیری قطع نشده و ادامه دارد، بدانید که شیر معیوب شده و باید تعویض گردد.

  • معیوب بودن برد الکترونیکی

نقص برد الکترونیکی و ایراد در این قطعه یکی دیگر از علت‌ قطع نکردن آبگیری لباسشویی محسوب می‌شود. از همین‌رو سبب می‌شود تا عملیات دستگاه دچار اختلال شود. در‌صورتی ‌که برد اصلی دستگاه معیوب باشد، یک‌سری دستورهای اشتباه به شیر لباسشویی یا دیگر بخش‌ها ارسال خواهد کرد؛ به‌همین‌دلیل ممکن است متوقف نشدن چرخه آبگیری به خرابی برد اصلی در دستگاه مربوط باشد. برای تعمیر برد الکتریکی میتوانید از خدمات ما استفاده کنید.

  • اشکال در سنسورهای تشخیص میزان آب

خرابی سنسور میزان سطح آب به عنوان قطعه‌ای که میزان سطح آب را تشخیص می‌دهد، می‌تواند یکی دیگر از علت‌ قطع نکردن آبگیری لباسشویی به‌شمار رود. این سوئیچ یا سنسور میزان سطح آب نقش بسیار مهمی در پروسه فرآیند شستشوی لباس‌ها دارد و خرابی آن می‌تواند مشکلات بسیاری را در آبگیری، شستشو و… در دستگاه به‌وجود آورد.

زمانی‌که سنسور میزان سطح آب با ایراد و هر نوع خرابی مواجه می‌شود، هنگام آبگیری نمی‌تواند فرمان قطع آب ورودی را به بخش مربوطه صادر کند. در این حالت، حجم آب ورودی به داخل لباسشویی قابل تنظیم نمی‌باشد و آب اضافی به بیرون از دستگاه نشت می‌کند.

  • خراب بودن پمپ تخلیه

خراب بودن پمپ تخلیه درصورت مسدود شدن پمپ و مختل شدن کارکرد آن رخ می‌دهد. این امر سبب می‌شود تا عملیات آبگیری به‌درستی انجام نخواهد شد. در این حالت ممکن است صداهای ناخوشایندی از دستگاه به گوشتان برسد یا با نشتی آب در لباسشویی مواجه شوید.

در‌این‌ صورت می‌توان گفت پمپ تخلیه دستگاه شکسته و دچار فرسودگی شده است. در برخی مواقع ممکن است در پمپ تخلیه آشغال یا شی خارجی گیر کرده باشد که بهتر است توسط تعمیرکاران خبره مورد بررسی و تعمیر قرار بگیرد. پس می‌توان از دیگر علت قطع نکردن آبگیری لباسشویی، به این مورد اشاره نمود.

خوب است بدانید پمپ تخلیه در قسمت پایینی ماشین لباسشویی قرار دارد و به ‌منظور پمپ کردن از بخش شستشو به شیلنگ تخلیه وصل است. جهت بررسی پمپ تخلیه حتماً قبل از آن دستگاه را خاموش کنید، قبل از حرکت دادن لباسشویی تنظیمات آن را به درستی انجام دهید و سپس به بررسی شیلنگ و پمپ تخلیه بپردازید.

در برخی مواقع، ممکن است خم شدن و تاخوردگی شیلنگ تخلیه سبب عملکرد نادرست این بخش باشد. با استفاده از یک چوب یا سیم می‌توانید مسدود بودن این قطعه را چک و بررسی کنید و در‌صورت مشاهده هر نوع اختلال چون مسدودیت و خمیدگی، اقدامات لازم را برای برطرف کردن مشکل انجام دهید.

  • ارتفاع کم شیلنگ تخلیه

زمانی‌ که چرخه آبگیری در دستگاه انجام می‌شود، اختلاف در ارتفاع شیلنگ تخلیه تأثیر مستقیمی در تنظیم سطح آب ماشین لباسشویی دارد. در‌صورتی ‌که آب در دیگ لباسشویی به سطح موردنظر برسد، آب تخلیه می‌شود و نیاز است که شیلنگ تخلیه با یک بست به بخش بالایی لباسشویی متصل باشد. زمانی‌ که بر‌حسب اتفاق شیلنگ روی زمین می‌افتد، باید مجدد آن را در جای خود قرار‌ دهید. (این شیلنگ حدود یک متر بالاتر از سطح زمین قرار می‌گیرد.)

خوب است بدانید که شیلنگ تخلیه در بخش پشت لباسشویی قرار گرفته است و طول عمر بالایی دارد. البته ممکن است بر اثر استفاده طولانی مدت، یا فرسودگی، خراب و پاره شود. به منظور بررسی این بخش بهتر است دستگاه را به سمت جلو هدایت کرده و شیلنگ تخلیه را از نظر کم یا زیاد بودن ارتفاع و سالم بودن بررسی کنید. ممکن است به ‌دلیل حرکت‌ها و لرزش‌های هنگام فعالیت ماشین لباسشویی در چرخه آبگیری، شیلنگ تخلیه آب حرکت کرده باشد و ارتفاع آن از تنظیمات درست و لازم خارج شده باشد.

حال برای برطرف کردن این مشکل حتما از تعمیرکاران ماهر و باتجربه کمک بگیرید تا با حضور در محل به عیب‌یابی دقیق این بخش و حل و بررسی آن در همانجا بپردازند. اهمیت تنظیم بودن شیلنگ تخلیه در ماشین لباسشویی به حدی زیاد است که خارج شدن آن از حالت اصلی می‌تواند سبب اختلال در چرخه آبگیری شود.

بنابراین هنگام نصب لباسشویی به روش صحیح نصب لوله‌ها و اتصالات دقت کنید تا همیشه آن را به همان حالت حفظ کنید. درنهایت می‌توان گفت از دیگر علت قطع نکردن آگیری لباسشویی، تنظیم نبودن ارتفاع شیلنگ تخلیه است.

علل قطع نکردن آبگیری لباسشویی

  • خراب بودن هیدروستات

وجود هر نوع ایراد در عملکرد هیدروستات می‌تواند یکی از مهم‌ترین علت قطع نکردن آبگیری لباسشویی باشد. زیرا هیدروستات سبب غیر‌فعال شدن پروسه آبگیری در دستگاه می‌شود و از ادامه پروسه ورود آب به دستگاه جلوگیری می‌کند. پس خرابی و نقص فنی این قطعه، سبب نشتی آب و سایر مشکلاتی چون متوقف نشدن آبگیری می‌شود.

توجه شود که مدل‌های مختلف این قطعه از نظر ساختاری کاملاً مشابه هستند و همگی یک کار را انجام می‌دهند. به‌طورکلی فقط از نظر ظاهر و تعداد فیش‌های ورودی با یک‌دیگر متفاوت می‌باشند. امروزه در طراحی هیدروستات لباسشویی از مدل‌های دیجیتالی در آن استفاده می‌کنند.

دلیل خرابی هیدروستات می‌تواند به نفوذ آب، پارگی دیافراگم و نوسان برقی در دستگاه مربوط باشد. آبگیری یک‌سره لباسشویی، سر‌ ریز شدن آب از دستگاه و گرفتگی جریان هوا یا گرفتگی دیافراگم هیدروستات از نشانه‌های خرابی و ایراد در این قطعه بسیار مهم و حیاتی است.

در هیدروستات‌های جدید با ساختار دیجیتالی، پیچ تنظیم وجود ندارد و باید با برنامه دستگاه تنظیم شوند، اما در مدل‌های قدیمی یک پیچ در بخش فوقانی این قطعه وجود دارد که وظیفه‌ی این پیچ تنظیم جریان کمتر یا بیشتر آب به درون دستگاه است.

کلام پایانی

همانطور که خواندید در این مقاله به توضیح علت قطع نکردن آبگیری لباسشویی پرداختیم. ازطرفی راهکارهای ممکن را نیز در اختیار شما قرار دادیم. مراجعه به مراکز معتبرنمایندگی تعمیرات لوازم خانگی، در زمان بروز هر مشکلی برای لباسشویی و سایر دستگاه‌های شما همواره توصیه می‌شود.

همچنین بررسی علت قطع نشدن فرایند آبگیری ماشین لباسشویی از مواردی است که بسیار حائز اهمیت می‌باشد. برای اینکه ماشین لباسشویی شما کمتر با ایرادات و خرابی‌ها مواجه شود بهتر است که در زمان مناسب اقدامات لازم را برای سرویس آن ازجمله تعمیر و سرویس دوره‌ای انجام دهید تا مشکلات جزئی در کمترین زمان ممکن و با متحمل شدن هزینه کمتر برطرف شوند.

چنانچه مشکلات به‌وجود آمده فنی و پیچیده هستند بهتر است که عیب‌یابی دقیق‌تر و تعمیر دستگاه را به متخصصان و تعمیرکاران در این زمینه بسپارید.  برای انجام خدمات بیشتر ازجمله نصب، تعمیر و… با ما همراه باشید.

ارتباط با ما

شمال تعمیر مجموعه‌ای عظیم در راستای خدمات لوازم خانگی بوده که تمامی خدمات به‌صورت ویژه دراختیار کاربران قرار می‌گیرد. برای اطلاع از خدمات و راهنمایی می‌توانید ازطریق راه‌های ارتباطی با ما در تماس باشید.

شما می‌توانید جهت دریافت خدمات نصب یا تعمیر لوازم خانگی و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست نصب و تعمیر لوازم خانگی

برای ثبت درخواست نصب یا تعمیر لوازم خانگی خود می‌توانید از طریق ثبت فرم زیر اقدام نمایید.